Runner (futó talpbetét)

podiart-sportbetet-retegek

  • a láb extra igénybevételéhez terveztük
  • a sportolók és ortopéd szakemberek
    bevonásával fejlesztettük
  • poron rezgéselnyelő réteget használunk
  • speciális egyedi méretvétel
    (Podiscan Mono/Trio)

Erdélyi Zsófia

magyar atléta

Nyugodt szívvel tudom nektek ajánlani, ha esetleg bizonytalanok vagytok talpbetét kérdésben, és lábfej problémákkal küzdötök ti is. Nekem eddig bevált, és ez már csak pozitív dolgot jelenthet a jövőre nézve is.

A Podiart kft szakemberei úgy gondolják, hogy az egyedi, számítógépes talpvizsgálat és az ez alapján készített egyedi talpbetét mindenkinek hasznos, de különös fontossága van a sportolók esetében. A sport legtöbb fajtája extrém és igen speciális terhelést jelent a lábnak. Emellett sok sportolónak van egyébként is statikai lábproblémája, amit a sport még rosszabbá tehet. Cégünk szakemberei több évtizedes tapasztalataikat felhasználva, ortopédusok és sportolók bevonásával fejlesztették ki az egyedi talpbetétek sport adaptációit. Sportoló esetén mind a talpbetét tervezés elmélete, gyakorlata, mind az anyagfelhasználás eltér a normál terhelést végzőknél alkalmazott eljárásoktól. A sportbetétek kialakítását a korszerű biomechanikai ismeretek és a korszerű alapanyagok tették lehetővé. A projekten dolgozó szakemberek folyamatos kapcsolatban állnak a felhasználó sportolókkal és visszajelzéseik alapján fejlesztik tovább a terméket, hogy a sportolók egyre jobb eredményeket érhessenek el fájdalom és sérülés nélkül.

A futó talpbetét viszkoellasztikus poliuretán segítségével nyeli el a futás közben a talp egyes területein fellépő hatalmas erőket. Ezen korszerű anyag további tulajdonsága, hogy az elnyelt erőket egy későbbi fázisban rugószerűen visszaadja a lábnak, segítve ezzel a futást. A sarok stabilizálása csökkenti a sérülésveszélyt.  Az ezüstionos, nedvszívó fedés minimálisra csökkenti a láb természetes izzadásából eredő kellemetlenséget.
A talpbetét minimális, de szükséges vastagságú. Általában a futócipő eredeti betétjének eltávolítása után, annak helyére rakható be. Alkalmazásakor legyen figyelemmel a fokozatosságra, hiszen a talpbetét a láb korrekcióját végzi, ezért az első napokban panaszok léphetnek fel a láb ízületeiben. Ezért a talpbetét használatát fokozatosan kezdje el, naponta, vagy edzésenként egy órával növelje a használati időt.

Célszerű a betétet használat után a cipőből kivenni, enyhén mosószeres vízzel a felületét áttörölni, majd száradni hagyni. Ha a betét viselése bármi panaszt okoz, kérjük, jelezze ügyfélszolgálatunk felé. A komoly terhelést végző sportolók esetén a talpvizsgálat félévenkénti elvégzése és a talpbetét cseréje javasolt.