Talpbetét készítése

A számítógépes talpfelvétel kb. 5-10 percet vesz igénybe. A rögzített nyomáskép alapján a statikai elváltozásokat tudjuk elmondani (mint pl. harántboltozat-süllyedés, lúdtalp, bokabedőlés, stb.).

Számítógépes talpvizsgálat ára

Maga a talpvizsgálat központunkban ingyenes. Talpvizsgálatra nem kell külön időpontot kérni, bármikor lehet jönni nyitvatartási időben (hétfőtől péntekig reggel 7 és délután 15 óra között).

Talpbetét

Amennyiben talpbetétet szeretne valaki rendelni, akkor ezek után megbeszéljük a fájdalmas területeket és ezek után meghatározzuk a talpbetét hosszát és szélességét, hogy milyen alapra készüljön a talpbetét. Itt felmerülhet rögtön egy kérdés, hogy akkor „ezt más cipőben nem tudom hordani?” Ilyenkor mérlegelni kell, hogy melyik cipőt vagy milyen típusú cipőt hord leggyakrabban. Akik telefonon érdeklődnek, azoknak elmondjuk, hogy olyan cipőt hozzon magával, amit leggyakrabban hord. És ha olyan fazonú, méretű cipői vannak, akkor a talpbetét ki-be tehető egyik cipőből a másikba.

Talpbetét és a cukorbetegség

Cukorbetegek részére sajnos nem tudjuk vállalni az egyedi talpbetét készítését. Cukorbetegség esetén gyakran előfordul ún. neuropátia, ami egy tünetegyüttes és ilyenkor elsősorban a kis erek károsodnak, ami fájdalomérzés kiesést is okozhat. Ilyenkor fennállhat a veszély, hogy ha esetleg a betét bőrkeményedést okozna a talpon, akkor későn venné észre a beteg, amikor már kisebesedik, legrosszabb esetben fekély alakulhatna ki. Az Ő részükre standard diabetes betétet tudunk ajánlani, melynek fogyasztói ára: 3.500.- Ft/pár (37-es mérettől 50-es méretig).

Talpbetét gyerekeknek

Még egy infó! A talpbetét hordását „csak” iskoláskortól ajánljuk. Mi azt az elvet valljuk, hogy a korán elkezdett talpbetét hordásával csak ellustítanánk a „lábacskájukat”. Ebben a korban erősödnek meg a talpi szalagok, izmok, amik felelősek a boltozatok fenntartásában. Ebben az időszakban – az általunk is forgalmazott – szupinált sarkú cipő hordását, illetve talptornát javasolunk.

Természetesen talpvizsgálatra szeretettel várunk mindenkit.

Évente érdemes új felvételt készíttetni, így össze tudjuk hasonlítani a korábbi felvétellel, hogy történt-e változás a két kép között.

Talpbetét ár

  • A talpbetét ára: 8.000.- Ft (35-ös mérettől)
  • Utánrendelési ára: 7.000.-Ft (35-ös mérettől, ha már volt betétje)
  • A talpbetét ára: 7.000.-Ft (35-ös méretig)
  • Utánrendelési ára: 6.000.- Ft (35-ös méretig)

A talpbetét két hét alatt készül el. Lehetőség van 3 munkanapos elkészülési határidőre, ennek plusz költsége 1500.- Ft.