Talpbetétek fajtái

Kétfajta alaptípusú talpbetétet gyártunk: bőrt és polifoamot.

A bőr betét természetes anyagokból készül. Az alaplap préselt kéregalapanyag, a betétet felépítő modulok gumiból készülnek és a fedőréteg krómcserzett sertésbőr. Leginkább az a vásárló rendeli, aki vékonyabbat szeretne, ill. nem izzadékony a lába.

A polifoam pedig egy puha, szintetikus anyag, ami könnyen tisztítható (egy szappanos nedves szivaccsal), és azoknak szoktuk ajánlani, akiknek izzadékony a lába, ill. sportoláshoz is ez ajánlott.
A fent említetteken kívül két speciálisnak nevezhető betét típus is választható: a biobőr és a noene anyag.

Biobőr talpbetét tulajdonságai:

A biobőrrel fedett betét alapja ugyanaz, mint a „normál” bőrbetété, préselt kéregalapanyag.
Az eltérés a fedőanyagban van. Itt kiemelkedő minőségű, tisztán növényi cserzésű marhabőrt használunk. Krómot nem használtak fel a cserzés során (Bime). Vastagsága 0,8-1 mm között van, színe natúr, enyhén rózsaszínű. Különösen érzékeny bőrűeknek ajánljuk.
A biobőr egyedi gyógy talpbetét fogyasztói ára: 13.000.-/pár

A noene anyag tulajdonságai:

A talpbetét alapanyaga a noene. A fedő réteg lehet polifoam, de lehet bőr is. Alap esetben polifoam réteggel fedjük.
A NOENE vibráció-elnyelő, rugalmas anyag, amely kristály mikro-cellákból áll. Ez egy kivételes képességű ütközéselnyelő anyag, amely szinte teljes mértékben képes semlegesíteni a láb-cipő-talaj érintkezése során keletkező ütközés visszaható káros energiáját. Innovatív anyag: bár a gumik családjába tartozik, azoktól számos fontos tulajdonságban eltér. A NOENE talpbetét kényelmes és kellemes járást, futást enged, a visszaható ütések ereje gyakorlatilag érzékelhetetlen. Vastagsága 2 mm. Sportolóknak ajánljuk.
A NOENE egyedi gyógy talpbetét fogyasztói ára: 13.000.- Ft/pár

Mivel mind a biobőr, mind a noene anyag gyártása nagy költséggel jár, ezért e két típusnál nincs lehetőség a betét korrigálására.
Természetesen a fél év garancia érvényes az anyag minőségét érintő esetekre.

A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!